Vlakbaan

Helaas waren er enkele deelnemers die dachten dat ze aan de Wereldkampioenschappen marathon meededen, een valse start forceerden en ons startteam daar mee overrompelden, waardoor de wedstrijd niet opnieuw kon worden gestart.

Verder een prima wedstrijd met spannende "battles" en ondanks de verplaatsing van 14 naar 21 januari, toch nog een groot deelnemersveld van bijna 50 deelnemers/sters. Jammer dat Vikinger Sebastiaan Verhaagh door een blessure niet tot het einde kon mee strijden voor de winst en dat “Sieg-winnaar” Andreas Heilinger na 500 meter te water geraakte en de strijd moest staken.

Extra dank nog aan Jan Margraf van KSG Koeln die Andreas heeft bijgestaan terwijl hij in het water lag, en hem heeft geholpen om veilig en met alle spullen aan het oever te komen. Hij geeft daarmee het voorbeeld van een “faire” topsporter, en dat is waar de Wintercup om draait, hij verdient daarmee ons aller respect. Dit in tegenstelling tot de deelnemers die door hun actie bij de start het principe van fairplay dat hoog in het vaandel staat bij de Wintercup ondergraven.

Onderstaand een kort overzicht van de uitslagen, voor de totale uitslaglijst zie www.wildwaterafvaart.nl of www.wintercup.net.

Uitslag/Ergebnisse (12 km), Niet-scholieren/Nicht-Schueler:

1. Joep van Bakel (Zwetplassers, Assendelft, NL.
2. Sebastiaan Verhaagh (K.V. Viking, Venlo, NL).

3. Marvin Frick (WSV Undine, Saarlois, Dui).

Uitslag/Ergebnisse (4km), Scholieren/Schueler,

1. Carla Lauermann (KSG,Koeln, Dui).
2. Julian Krajewski (FFB, Bruehl, Dui).
3. Maximilian Roth (BWK, Koeln, Dui).

Afvaartcommissie.