Vlakbaan

Vlakbaan - Afvaartteam Viking Venlo

Binnen onze vereniging wordt ook aan vlakbaanvaren gedaan.
Het gaat hier voornamelijk om de Afvaartgroep die ook in de vlakbaanboot stapt. Er wordt jaarlijks deelgenomen aan enkele vlakbaansprint en marathons.

Voormalig Vikinglid Joep van Bakel heeft de overstap van afvaart naar vlakbaanvaren gemaakt en presteerd uitstekend bij met name de marathons.
Dit doet hij tegenwoordig bij KV de Zwetplassers.
Joep

Daarnaast zijn we hartstikke trots dat Eef Haaze bij onze club traint.
Eef was kandidaat voor de Olympischespelen in Londen en Rio. In 2017 heeft Eef de switch terug gemaakt naar de Afvaarboot.
Eef H

Nieuwsberichten:

Materiaalpech heeft ervoor gezorgd dat Eef in de finale van het kwalificatietoernooi in Poznan niet bij de beste drie kon varen. Een beschadigd roer zorgde ervoor dat Eef in de finale negende werd terwijl ze in de series een vierde tijd overall had gevaren. Komende weken staan welliswaar nog meerdere wedstrijden op het programma, maar deze zullen geen ticket K1 500 meter voor Londen meer opleveren.

Helaas waren er enkele deelnemers die dachten dat ze aan de Wereldkampioenschappen marathon meededen, een valse start forceerden en ons startteam daar mee overrompelden, waardoor de wedstrijd niet opnieuw kon worden gestart.

Verder een prima wedstrijd met spannende "battles" en ondanks de verplaatsing van 14 naar 21 januari, toch nog een groot deelnemersveld van bijna 50 deelnemers/sters. Jammer dat Vikinger Sebastiaan Verhaagh door een blessure niet tot het einde kon mee strijden voor de winst en dat “Sieg-winnaar” Andreas Heilinger na 500 meter te water geraakte en de strijd moest staken.

Extra dank nog aan Jan Margraf van KSG Koeln die Andreas heeft bijgestaan terwijl hij in het water lag, en hem heeft geholpen om veilig en met alle spullen aan het oever te komen. Hij geeft daarmee het voorbeeld van een “faire” topsporter, en dat is waar de Wintercup om draait, hij verdient daarmee ons aller respect. Dit in tegenstelling tot de deelnemers die door hun actie bij de start het principe van fairplay dat hoog in het vaandel staat bij de Wintercup ondergraven.

Onderstaand een kort overzicht van de uitslagen, voor de totale uitslaglijst zie www.wildwaterafvaart.nl of www.wintercup.net.

Uitslag/Ergebnisse (12 km), Niet-scholieren/Nicht-Schueler:

1. Joep van Bakel (Zwetplassers, Assendelft, NL.
2. Sebastiaan Verhaagh (K.V. Viking, Venlo, NL).

3. Marvin Frick (WSV Undine, Saarlois, Dui).

Uitslag/Ergebnisse (4km), Scholieren/Schueler,

1. Carla Lauermann (KSG,Koeln, Dui).
2. Julian Krajewski (FFB, Bruehl, Dui).
3. Maximilian Roth (BWK, Koeln, Dui).

Afvaartcommissie.
36 km marathon op de Moldau op 8 oktober 2011, met deelname van Raf van Rijswick
(4e heren junioren), Eric Claessen (21e heren masters) en Pascal Lucker/Sebastiaan
Verhaagh in K2 (2e plaats "overall"). De afvaartcommissie.

Origineel bericht te vinden op www.deblericksekrant.nl => actueel => 11 oktober 2011.

Momenteel is Eef bezig aan het WK en heeft zich inmiddels geplaatst voor de finale op de 1000 meter, omdat onze websiteredactie het in snelheid moet afleggen tegen de krant, omroep Venlo en natuurlijk haar eigen site, we verwijzen jullie graag door naar Eefs eigen website http://www.eefhaaze.nl/

Eef Haaze is te volgen via Twitter: http://twitter.com/#!/eefhaaze

Na een totaal onverwachte en teleurstellende 10e plaats tijdens de landen/ploegenwedstrijd over de lange afstand (donderdag 27 juli) wist het Nederlandse Porcelanosa kano-afvaart-team zich 1 dag later weer te herpakken.

Op de korte/sprint afstand waren de verwachting van begin af aan al een stuk lager dan over de klassieke lange afstand. Toch wist men juist hier een goed resultaat neer te zetten. Met name in de eerste run wist het Nederlandse junioren team met Raf van Rijswick, Victor den Haan en Pieter Paauw een goede tijd neer te zetten waarmee ze een 6e plaats behaalden. In een echt als ploeg gevaren wedstrijd, met de juiste tactiek bleef de Nederlandse equipe in die run zelfs nog zeer dicht in de buurt van ploegen als Duitsland en Tsjechië. In de tweede omloop liep het helaas iets minder waardoor de mogelijkheden voor een nog mogelijke 4e plaats niet werden benut. Gelukkig kwam door de mindere 2e run de 6e plaats niet in gevaar. De winst ging verrassend naar de Slowenen en de Duitsers werkten zich nog op naar de 2e plaats. Doordat de Fransen de 2e run verknoeiden was het brons voor Italië. Tsjechië werd 4e en Frankrijk 5e.

Overmorgen gaat het verder met de individuele wedstrijd over de lange afstand waar op een topprestatie van Raf van Rijswick wordt gerekend. En op zondag is de afsluitende individuele wedstrijd in sprint.