Stand Up Paddling (SUP)

Spannend en ontspannend!

Stand Up Paddling (SUP) is een jonge sport die is voortgekomen uit de Hawaiiaanse surf scène. Oorspronkelijk in de golven maar SUP heeft zich ontwikkeld tot de nieuwe fitnessrage op vlak water zoals meertjes en rivieren. Steeds meer mensen hebben de stap naar SUP al gemaakt en zijn razend enthousiast vanwege de combinatie van fitness, fun en genieten van de natuur aan de waterkant.

Wanneer je lid bent van de Viking kun je op ieder moment van de dag een plank pakken en het water op gaan, daarnaast varen we op woensdagavond (periode April-September) collectief en delen ervaring en kennis. Buiten de zomerse periode kun je ook prima suppen al is het wel van belang goede warme kleding te dragen, uiteraard kunnen we onze ervaringen hierover delen.

Met een groep varen is gezellig, bijpraten en genieten van de omgeving. Je kunt je huisdier meenemen, maar ook relaxed suppen bij zonsondergang is populair: de wind valt weg en de Maas wordt een spiegel, heerlijk varen, af en toe een foto maken en genieten! Heb je zin om mee te doen? Neem dan contact op met secretariaat@kvvikingvenlo.nl, we maken dan graag een afspraak om mee te gaan de Maas op (meestal eerste woensdag van de maand). Een leuk beginners filmpje van het watersportverbond op de Maasplassen bij Koers Zuid laat zien dat de sport laagdrempelig is.