Kennismaken

Viking Venlo, meer dan een kanovereniging!

Welkom bij Kanovereniging Viking Venlo. Vanuit onze prachtige locatie direct aan de Maas worden wekelijks allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Wij kunnen natuurlijk veel schrijven over onze accommodatie, camping, disciplines en avonturen, maar we kunnen het u veel beter laten zien. Binnen onze vereniging worden verschillende evenementen georganiseerd om u kennis te laten maken. Hieronder een aantal video's over onze vereniging en disciplines alsook een toelichting over de verschillende mogelijkheden. Kom langs en wij maken u graag wegwijs!

Woensdagavond Varen

Een andere manier om laagdrempelig met de met onze vereniging kennis te maken zijn de in het zomerseizoen georganiseerde woensdagavonden. Dan staan ervaren kanovaarders klaar om beginnende kanovaarders op weg te helpen, gedurende drie weken/avonden kunt u in ons verenigingsmateriaal kennismaken met het kanovaren. Het enige dat u nodig heeft, zijn droge kleren en uiteraard dient u te kunnen zwemmen. Neem voor het woendagavond varen contact op met de Toervaarders.

Kayak Experience

Ook bieden het Afvaart en Poloteam in samenwerking scholieren in de leeftijd van 7 en 15 jaar de mogelijkheid om gedurende vijf weken deel te nemen aan de Viking/PadXpress/Skooly Kayak Experience. De cursus bestaat uit vijf actieve lessen van anderhalf uur waarin de kinderen buiten de basisvaardigheden ook kennismaken met onze wedstrijdsporten. Parallel wordt er een programma verzorgd voor de geïnteresseerde ouders. Aansluitend bestaat er de mogelijkheid voor een trip op het "echte" wildwater. Aanmelden kan op de Kayak Experience pagina!

Kayak Quickstart

In het voorjaar en de zomermaanden biedt het Afvaartteam een op maat gemaakte instroomoptie voor alle jeugdige sportievelingen. Startende bij goed weer, geven wij jou, in drie lessen van anderhalf tot twee uur, in groepjes van maximaal vijf deelnemers, een basiscursus afvaart kajakken en alles wat daarbij komt kijken! Zo leer jij in een korte tijd onze unieke en spannende sport kennen en stomen onze trainers jouw klaar voor het echte werk. Aansluitend bestaat er de mogelijkheid voor een trip op het "echte" wildwater. Aanmelden kan op de Kayak Quickstart pagina!

Proefles

Wij vinden het leuk om mensen wegwijs te maken in onze verschillende disciplines en doen dat dus ook graag! Dit geeft u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met onze verschillende teams. Heeft u interesse om eens te komen uitproberen? Zoek dan contact met één van onze disciplines KanopoloAfvaart, Toervaren en Suppen en kom geheel vrijblijvend een training uitproberen!

 

Jaarlijkse Evenementen

Een andere manier om met ons in contact te komen is het bijwonen van een van onze jaarlijkse evenementen. Zo vinden toervaarders uit zowel binnen als buiteland de weg naar ons Knobelweekend, een groot feest. Organiseert de Polo jaarlijks het VenloHavenToernooi waarbij de Maasboulevard wordt omgetoverd tot meerdere speelvelden. En organiseert het Afvaartteam naast een jaarlijks dik bezochte Wintercup het Classic Weekend (Zomercup & NK Afvaart Klassiek), waarbij kajakkers uit allerlei disciplines hun weg naar Venlo vinden.