Kanopolo

1

In het weekend van 23 en 24 april werd er in Saint-Omer (FRA) het jaarlijkse TIP (Tournament International Pas du Calais) georganiseerd. TIP is in de kanopolowereld een goed bezocht toernooi met maar liefst 47 teams uit 6 verschillende landen, verdeeld in 4 divisies. Het eerste team van Kanovereniging Viking Venlo was een van de teams die de "first division" onveilig ging maken.

In de poule met Wodniak (POL), Gent (BEL), France B (FRA) en WKV 1 (BEL) werd zaterdagochtend de eerste wedstrijd gespeeld tegen Wodniak. Deze Poolse heren waren nog niet goed wakker. Dit strafte de heren van de Viking met goed counterspel af, uiteindelijk resulteerde dit in een 13-0 overwinning voor Venlo.

Met goede moed van de overwinning stond het 2e nationale team van Frankrijk op de planning (achteraf de winnaar van het toernooi). Na een snelle tegengoal keken de Venlonaren al binnen één minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Met kansen van beide ploegen werd de ruststand verder niet verranderd. In de 2e helft werd het goed verdedigende werk ook beloond met een goede aanval, de captain nam het initiatief en legde bal in het net van de Franse, 1-1. De wedstrijd bleef spannend tot in de laatste seconden. De mogelijkheid op een voorsprong was voor beide ploegen aanwezig. Helaas waren de Franse heren in de laatste seconden trefzeker, via een snelle uitbraak hadden ze 2 kansen nodig om de 2-1 op het scorebord te krijgen. Nog voordat de bal uit het doel was gevist klonk het eind signaal.

14:00uur: De werdstrijd tussen het Belgische Gent en de Vikingers stond op het punt van beginnen. Het sterke Gent werd goed tegengehouden, de goals vielen aan beide kanten een aantal keer. Het spel zag er goed uit, de kans om te winnen was even groot als de kans om te verliezen. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Ook dit maal lag het geluk niet aan de kant van de Venlose heren, wederom trokken ze aan het kortste eind. Net als tegen de Fransen viel de overwinning van de Belgen in de laatste seconden, ditmaal via een onterechte penalty. Er was nog een kleine hoop, de bal werd zo snel mogelijk gehaald en een schot kon nog gelost worden. Naast, afgelopen. Eindstand: 6-5.

De poule wedstrijden waren gespeeld, de laatste wedstrijd van de dag werd bepaald aan de hand van de voorgaande resultaten. Meridian B (ENG) mocht het opnemen tegen Viking Venlo.

Meridian, dat door hun jaren ervaringen het kanopolospelletje kan dromen was wederom in de laatste secondes te sterk voor de Viking, met één doelpunt verschil mochten de Vikingers het veld af druppelen. 4-3 in het voordeel van de Engelse.

Na een dag hard varen en een laat avondeten, kropen de vermoeide spelers hun koude tentjes in om zondagochtend weer om 8:10 uur op het veld te liggen. Deze keer stond Demons (IRL) op het wedstrijdschema. De kou, de nattigheid en de vermoeide spelers konden het sterke spel van de vorigedag niet opbrengen en werden met 5-2 geklopt.

De laatste wedstrijd van het toernooi, de strijd om de 15e plek, werd gespeeld tegen onze naamgenoot uit Amsterdam. In de wedstrijd was de vechtlust bij de Amsterdammers ver te zoeken. Gelukkig speelde de Venlonaren scherper en wonnen ze met 7-2. Hierdoor was de 15 plek veiliggesteld.

Een weekend met veel zon op zaterdag en veel regen op zondag werd met een dubbel gevoel afgesloten. Goede wedstrijden gespeeld maar bij te veel wedstrijden het laten liggen om een gelijkspel of winst eruit te halen. Veel geleerd en op naar het volgende toernooi!