Kanopolo

 

DSCF5002KAfgelopen weekend zijn de kanopoloërs Viking J knap als tweede geëindigd op internationale kanopolotoernooi ‘de Pas du Nord’ van Saint Omer in Frankrijk. In de poulewedstrijd werd nog met 5-4 gewonnen van de later winnaar Corbeil Essonnes. Na een 3-1 achterstand in de finale wisten de Venlonaren in de regulier speeltijd nog op spectaculaire wijze gelijk te komen. In de sudden death viel echter vrij snel de beslissing. Voor het tweede weekend op rij stond onze jeugd in de mooie geel-zwarte outfit op het podium, Proficiat!

In haar tweede optreden in de hoofdklasse heeft Viking A progressie geboekt. Tijdens dit sterk bezette toernooi werden de wedstrijden tegen de Ierse Demons en het tweede team van St. Omer, met spektakel van verlenging, in winst omgezet. Een rol van betekenis in het eindklassement was hiermee echter niet een de orde. 

Het toernooi werd gespeeld onder een lekker zonnetje zoals dat in Frankrijk te verwachten is. Door de matige nachtvorst duurde het alleen enige tijd voordat de temperatuur aangenaam werd. De eerste wedstrijden moesten dus in de ijzige kou worden gespeeld. Dankzij de catering van Marius Zwinkels hadden de spelers voldoende brandstof om de kou te kunnen trotseren. Kanopolo is dus niet voor watjes. 

DSCF5075K