Knobelweekend

 KNOBELWEEKEND

7-8-9-10 juni 2019 
 

Traditiegetrouw organiseert KV Viking Venlo een Internationaal kanoweekend (ICF).

Dit evenement vindt plaats in het weekend van 7-8-9-10 juni 2019

Wij nodigen u uit om er met ons een gezellig weekend van te maken.

Op zaterdag varen wij de knobeltocht. Ook staan er toertochten op het programma. Het programma is afhankelijk van de waterstand en vergunningen.

Naast deze kano evenementen mag u van ons de gebruikelijke gastvrijheid en gezelligheid verwachten.

Er is muziek, barbecue en er zijn eieren met spek in ons clubgebouw.

Wij hebben de beschikking over twee kampeerterreinen.

Adresgegevens:

KV Viking Venlo

Vikingweg 1
5912 JZ  Venlo
Tel: 077-3516459
(bereikbaar op woensdagavond vanaf 20.00 uur)

Website: www.kvvikingvenlo.nl
E-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Programma:

VRIJDAG 7 JUNI 2019

10.00:  Toertocht
19.00:  Officiële opening Knobelweekend, aansluitend gezellig samenzijn.
 

ZATERDAG 8 JUNI 2019

08.00:  Spek met eieren

10.00:  Toertocht16.00:  Inschrijven Knobeltocht (tussen 12 posten, gezellig op en neer varen over de Maas)
18.00:  Officiële opening Knobeltocht
20.00:  Sluiting Knobeltocht
21.30:  Prijsuitreiking en feestavond met muziek in ons clubgebouw

ZONDAG 9 JUNI  2019

08.00:  Eieren met spek in ons clubgebouw
10.00:  Toertocht

Hele dag gezelligheid en mogelijkheid om te eten en te drinken in de kantine

MAANDAG 10 JUNI 2019

08.00:  Eieren met spek

Kantine geopend mogelijkheid om te eten en te drinken tot ± 14.00 uur

 

Knobeltocht startgeld € 5,00

Kamperen volwassenen € 3,50

Kamperen jeugd t/m 16 jaar € 2,00

Stroom per nacht € 1,00

 

 

2017 Knobelen 69ste verslag

 

De eerste gasten arriveren op woensdag met hun caravan of tent en strijken neer op de keurig gemaaide schapenweide. Leden hebben al veel werk verzet, teksten geschreven, folder gemaakt en verspreid, persbericht, uitnodigingen verstuurd, vergunningen geregeld. Een week eerder is de feesttent opgebouwd en versierd, water tappunt gerealiseerd, afvalcontainer gekomen. De vlaggenmasten staan, bordjes zijn opgehangen, de logo’s van Interreg en Euregio geprint op stikkervellen en deze geplakt op de bestaande documenten. Eten is ingekocht de drank staat koud, het feest kan beginnen. Jong en ooit jong komen voor een gezellig weekend georganiseerd rondom de kanosport door Kanovereniging Viking Venlo.

Wij bieden dit jaar lessen in SUP (stand up paddeling)-pen aan, een nieuwe rage die wij binnen de vereniging willen gaan aanbieden. Dit neemt Marc Huse, instructeur bij WSV Moers, op zich.

Op vrijdag ochtend pakken een aantal gasten zich op om zelf een tocht te gaan varen. ‘s Avonds is de officiële opening, om 20.00 uur, met het hijsen van de ICF vlag. Vanaf het kampeerterrein stijgt een gezellig keuvelen van gasten op.

Een beetje later dan gepland brengt de geur van gebakken frietjes de eerste hongerige in de feesttent, een lange, gezellige avond volgt. De inschrijflijst voor het peddelen op de geliefde Roer, van Vlodrop naar Roermond (waar wij 40 vergunningen hebben kunnen regelen) loopt vol.

Zaterdag morgen vanaf 7.00 uur komen de eerste nog een beetje slaperig, voor de heerlijke gebakken eieren met spek. De koffie zetters/opruimers/schoonmakers starten langzaam op.

Geïnventariseerd wordt er welke kano’s, vaarders en auto’s, met of zonder trailer meegaan, dan kan er geladen worden. Elke keer weer een logistieke uitdaging, gelukkig zijn er altijd leden, die de transfer van chauffeurs en auto’s op zich nemen. Om 9.30 uur zet de caravaan zich in beweging richting instapplaats. Het moge duidelijk zijn dat een auto nodig is om dit soort kano tochten mogelijk te maken.

Voor het clubgebouw wordt om 9.30 uur, getraind door de afvaartploeg, andere disciplines kanoën ontspannen en met plezier op de Maas.

Werk aan de winkel als de opblaasbare SUP planken om 14.00 uur arriveren. Na uitleg krijgen de planken de vorm die te verwachten is. Marc geeft in het Duits gedegen instructie, aan de enthousiaste geïnteresseerden.

Dan kan er te water gegaan worden, een gezellige boel met veel bekijks.

 Na meer dan een uur met diverse oefeningen, kan de tweede groep aan de slag.

Om 15.00 uur starten ze in de kantine met de verkoop van de Knobelkaarten, als attentie krijgt iedereen er een houten potlepel, waarop het logo van de Viking is gebrand.

De grote materialen, palen, schijven, “vis” netjes die nodig zijn voor het Knobelspel (die eerder in de maand zijn nagekeken en waar nodig gerepareerd), worden van de zolder gehaald en klaar gelegd voor de ploeg die de posten uitzet.

Ook de “rad van avontuur” schijfjes, stopwatches, watervast schrijfmateriaal als ook de code lijsten, worden klaar gelegd voor de mensen die de 12 posten gaan bezetten. De posters druppelen, vanaf een uur of vier binnen. De instructie wordt gegeven, zodat iedereen goed voorbereidt is, om aan het spelletje, volgens de opgestelde regels, mee te kunnen helpen.

De bar medewerkers en de BBQ mensen, doen goed hun best om iedereen, die dat wil van eten te voorzien.

Tegen 18.00 uur is het een gezellige bedrijvigheid ook is de Venlose Reddingsbrigade net voor 18.00 gearriveerd. Zo ook de Venlose Waterscouting Bellatable Stella Maris, die hun sloep mee hebben gebracht van waaraf, de 14 koppige kapel “Och nae toch” op de Maas, muziek te gehore zal brengen. De motor vlet, van de loodsen, van de waterscouting zijn er ook om te assisteren met het overzetten van de muzikanten. Niet iedereen van de band, heeft ervaring met het muziek maken vanaf een boot, voor sommige is het dan ook wel een beetje spannend.

Om klokslag 18.00 uur geeft ons oudste lid Jo Janssen-Bertrams (85 jaar), het startschot, waarna een bont gekleurd spektakel, van diverse soorten kano’s, losbarst op de Maas, voor het clubgebouw.

Het Knobel spelletje draait om geluk, op de oostelijke en op de westelijke Maas oever zijn aan elke kant, 6 posten geplaatst met iedere een rad van avontuur. Op de inschrijfkaart staat de eerste post vermeld, die aangevaren dient te worden. Je pakt je kano en vaart naar de aangegeven post. Daar aangekomen bepaald het tijdstip, de code letter die genoteerd wordt op jouw kaart. Een persoon die staat te posten, geeft een slinger aan de geluk schijf en de nieuw aan te varen post wordt bepaald. Tijdens het Knobelen wordt er, met drie personen van andere verenigingen een loting gehouden die punten aan de code letters verbindt.

Er varen, wedstijd afvaart-, polo- wildwater-, vlak-, speel- toer- Canadese kano’s, één of meer persoons, jong en ooit jong. Net zoals de deelnemers is de bemanning van de posten ook een mix van mensen met de Duitse en de Nederlandse nationaliteit, een enkeling komt uit een ander Europees land.

Vele taken worden verzet, binnen lopen de voor bereidingen voor de koffie/Thee met vlaai voor de posten, als die terug zijn in het clubgebouw.

Onze huisclown neemt de volle Knobelkaarten in en maakt weer van ballonnen figuren, ook voor de kids. De telkamer kan aan de slag als er kaarten ingeleverd worden.

Om 20.00 uur wordt het eind signaal gegeven en ook de laatste kanovaarders komen terug aan land. Vanwege het mooie weer is het niet noodzakelijk om meteen een hete douche te nemen.

Binnen in de kantine, op het terras en in de feesttent is het gezellig, iedereen is vrolijk, er wordt veel gelachen, de kapel geeft zich helemaal. Om 22.00 uur de prijsuitreiking, waar een verbaasde dame, die voor de eerste keer mee doet, de eerste prijs in ontvangst mag nemen. Mooi is het dat iedereen kan winnen, bij dit geluk spel.

Tot in de late uurtjes viert jong en oud feest.

Voor de dagtrip van de zondag, staat een toertocht op de grote Molenbeek gepland, van Horst naar Meerlo, bij de grasvanger. Een andere groep gasten gaat op de Maas varen naar Arcen. Het zelfde ritueel als de zaterdag waar we blij zijn met de inzet van alle eigen mensen die de tocht begeleiden.

Het tijdsbestek waarin de mensen komen voor het ontbijt van gebakken eieren met spek is royaal te noemen. De eerste zijn allang en breed klaar met de tweede workshop SUPpen van 9.00 uur als andere nog aanschuiven.

In de kantine zijn altijd wel wat kinderen te vinden, o.a. aan de voetbal tafel Duitsland-Nederland blijft spannend. Nieuwtjes en weetjes worden uitgewisseld, verhalen verteld en afspraken gemaakt om deel te nemen bij andere verenigingen aan de kanoweekenden.

Om 17.00 uur strijken wij de ICF vlag voor de officiële afsluiting van het geslaagde kano weekend.

Als de gasten gaan inpakken en zich klaarmaken voor de reis terug naar huis kunnen de harde werkers van de vereniging opruimen afbreken en schoon maken en voldaan terug kijken op een geslaagd kano kamp.

Ideeën voor 2018 komen opborrelen, nieuwe leden melden zich voor de Knobelcommissie, zodat de 70ste Knobeltocht weer een groot feest mag worden.

Met veel jonge enthousiaste kanovaarders van verschillend pluimage binnen Kanovereniging Viking Venlo, gaan wij ook in 2018, op 8-9 en 10 juni, weer een tof kanoweekend organiseren.

Een dank je wel aan een ieder die heeft bijgedragen aan Knobelweekend 2017.

Juli 2017

Ine van den Bercken

 

 

ICF InternationaalKnobelfotosmodified

 

KNOBELWEEKEND

8-9-10 juni 2018

 

Traditiegetrouw organiseert KV Viking
Venlo een Internationaal kanoweekend (ICF). Dit evenement vindt plaats in het
weekend van 8-10 juni 2018.

Wij nodigen u uit om er met ons een gezellig weekend van te maken. Op vrijdagavond hebben wij de Elefantenrace georganiseerd. Daarvoor kunt u gebruik maken van een van onze C-10. U mag er natuurlijk ook zelf een meebrengen. Op zaterdag varen wij de knobeltocht en op zondag hebben wij een jeugdactiviteit georganiseerd. Ook staan er drie toertochten op het programma. Het programma is afhankelijk van de waterstand en vergunningen. Naast deze kano evenementen mag u van ons de gebruikelijke gastvrijheid en gezelligheid verwachten. Er is muziek, in de avonduren is er een barbecue en op zondagochtend zijn er eieren met spek in ons clubgebouw.

 

Gecombineerd met het knobelen wordt het kanopolokamp voor spelers tussen 12 en 18 jaar georganiseerd, op zaterdag trainen onder leiding van nationale toppers, op zaterdagavond staat de knobeltocht op het progamma en op zondag is het programma "speels".

 

Wij hebben de beschikking over twee kampeerterreinen. Ons zuidelijke kleine en beschutte
veld is dit weekend speciaal gereserveerd voor de jeugd, oudere vaarders staan op het grote veld aan de noordzijde.

 

Adresgegevens:

KV Viking Venlo

Vikingweg 1
5912 JZ  Venlo
Tel: 077-3516459 (bereikbaar op woensdagavond vanaf 20.00 uur)

Website: www.kvvikingvenlo.nl
EINLADUNG zum 69. KNOBELTOCHT

Traditionsgemäß organisiert KV Viking Venlo ein Internationales Kanuwochenende (ICF). Diese Veranstaltung findet  am 8-9 und 10. Juni 2018 statt.

Wir laden Sie ein, ein geselliges Wochenende davon zu machen. Am Freitagabend wird das Elefantenrennen organisiert. Dafür kann ein C 10 von uns verwendet werden. Sie dürfen natürlich auch selbst einen mitbringen. Am Samstagabend fahren wir den Knobeltocht und am Sonntag werden wir eine Jugendaktivität organisieren. Ebenfalls stehen drei Wanderfahrten auf dem Programm. Das Programm ist von Wasserständen und Genehmigungen abhängig. Neben diesen Kanoveranstaltungen dürfen Sie die gewohnte Gastfreiheit und Geselligkeit von uns erwarten. Es ist Musik, Abends ist ein Grill aufgebaut und am Sonntagmorgen werden Eier und Speck in unserem Clubhaus angeboten.

 

Wir verfügen über zwei Zeltplätze. Unser  kleiner und gesicherter Zeltplatz ist dieser Wochenende für die Jugend reserviert.

 

KV Viking Venlo
Vikingweg 1
NL-5912 JZ  Venlo
Tel: 00 31 77-3516459 (Erreichbar am Mittwochabend ab 20:00 Uhr)

Website: www.kvvikingvenlo.nl
 

Oder :00 31 6 48 09 87 57

 

 

FREITAG 8. JUNI 10.00:     Wanderfahrt

08.00:    Eier mit Speck in unserem Clubhaus

19.00:    Offizielle Eröffnung des Knobelwochenendes
19.30:    Elefantenrennen auf der Maas bei der Viking
20.30:    Siegerehrung Elefantenrennen und gemütlicher Abend in unsere Kantine

 

SAMTAG 9. JUNI 10.00:    Wanderfahrt

08.00:    Eier mit Speck in unserem Clubhaus
16.00:    Einschreiben Knobelfahrt (dies ist kein Wettkampf)
18.00:    Offizielle Eröffnung Knobeltocht
20.00:    Ende Knobeltocht
21.30:    Siegerehrung und Festabend mit Musik in unserem Clubhaus

 

SONNTAG 10. JUNI

08.00:    Eier mit Speck in unserem Clubhaus
10.00:    Wanderfahrt

 

Wanderfahrt Sie können sich ab Freitag 8. Juni 9:00 Uhr für die Wanderfahrten anmelden.

 

Knobeltocht Startgeld    € 4,50 p.p.

 

Zelten:

Jugend bis 16 Jahre € 1,50 p.p./p.n.
Senioren            € 3,00 p.p./p.n.
Strom               €  1,00 p.n.