Lidmaatschap
Voor leden zijn er verschillende mogelijkheden bij "Kanovereniging Viking Venlo".
Allereerst kunt u natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten die de vereniging biedt. Daaronder een prachtig botenhuis met kantine en 's zomers het 'mooiste terras van Venlo'.
Natuurlijk het kanovaren zelf, het leerproces en daarna het ontdekken van de vele prachtige kleine beken en grote rivieren, dichtbij en ver weg. De toercommissie organiseert in het seizoen vele tochten waaraan men kan deelnemen.
Natuurlijk zijn er ook de wedstrijddisciplines, met hun trainingen en wedstrijden in competitieverband (kanopolo) en de nationale en internationale afvaartwedstrijden.

Aanschaf van een kano
Gezien vooral de jeugd vaak met een sport begint in een opwelling zou de directe aanschaf van een boot te kostbaar kunnen zijn. Er bestaat de mogelijkheid gedurende een jaar met een kano van de vereniging te varen. De bedoeling hiervan is dat men leert te varen met verschillende typen boten, zodat men een gerichte keuze kan maken in de aanschaf van een kano. Na dit jaar is het de bedoeling dat men zelf een boot en accessoires aanschaft. Vaak zijn er goedkoop tweedehands kano’s bij de vereniging te koop.

Instructie:
‘s Zomers
Indien men nog niet kanoën kan, zijn er instructie lessen bij het clubgebouw aan de Maas. Deze instructie wordt op woensdagavond van 19:00 – 20:00 uur gegeven. Data worden nader bekend gemaakt.

‘s Winters
Eskimoteren (omgaan en weer boven komen) leren in het zwembad. Dit gebeurt in het zwembad de Wisselslag te Blerick, iedere zondag van 13.30 tot 14.30 uur. En men kan daar natuurlijk ook gewoon heerlijk zwemmen.

Het gehele jaar

Training voor afvaart en kanopolo, zie hiervoor de pagina's van de diverse diciplines.

Voor meer informatie over de contributie vind u onderaan de pagina een bijlage.

Aanmelden

Het aanmeldingsformulier vindt u onderaan deze pagina, inleveren kan per mail of bij ons clubgebouw Contact

Attachments:
Download this file (Contributie.pdf)Contributie.pdf285 kB