Viking A pakt brons op NK

 

Afgelopen weekend vond het tweede weekend van het NK kanopolo plaats. Op de Amstel in Uithoorn viel voor de hoofdklasse al de beslissing. De heren van Viking Venlo begonnen als derde aan het slotweekend, met drie punten achterstand op de nummer twee Rijnland Leiderdorp en zes punten op Odysseus Alkmaar. Het Venlose team wist die derde plaats te behouden, goed voor een podiumplek, helaas niet genoeg voor deelname aan het EK voor clubteams.

Viking Venlo -de kampioenen van 2018- konden dat trucje niet herhalen, maar hebben voor het derde jaar op rij een medaille weten te bemachtigen. Na een zilveren plak in 2017 en het landskampioenschap in 2018 werd ditmaal een bronzen medaille aan het palmares toegevoegd. Door op zaterdagochtend te verliezen tegen de heren uit Haarlem (Trekvogels) en zondagochtend een verliespartij tegen de thuisclub Michiel de Ruyter konden zij zich niet meer mengen in de strijd om de landstitel. Wel werden zowel Odysseus als Rijnland met 7-2 en 5-1 van het veld gestuurd door de Vikingers. Rijnland ging er uiteindelijk met de eerste titel sinds 2000 vandoor, Odysseus werd tweede.

Buiten de strijd om de landstitel in de hoofdklasse begon voor het tweede en derde team van Viking ook de strijd op het NK. In de eerste klasse staat het tweede team op een vierde plaats, met een gelijk puntenaantal als nummer drie Windhappers (Den Haag). Viking Venlo D staat met een vijfde plaats in de middenmoot van de derde klasse. Op 7 en 8 september gaat de strijd in deze klassen verder in Den Haag.

Bron, De Limburger 25-6-2019

Geplaatst in Berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *