Verlichting op Maasboulevard

Sinds 2012 is de Viking de trotse gebruiker van het polospeelveld op de MBLV, overdag mooi en ook in de avond niet zomaar een locatie, wanneer het donker wordt zijn er mooie lichtelementen te zien. Sinds 2018 “Tango” van Fons Schobbers, fel rood oplichtend tegen de donkere lucht en natuurlijk de “Peaceful warrior” sinds de terugkeer in 2019 verlicht in wisselende kleuren. De “Weerdsprong”, de brug met z’n wisselende kleuren is prachtig, maar helaas storingsgevoelig en momenteel voor een aantal maanden niet verlicht.

Afgelopen donderdag voegde de Viking aan dit lichtspel een eigen bijdrage toe; speelveld verlichting.

Omdat er weining ervaring is met het verlichten van wateroppervlak als speelveld, en de positie van de bestaande masten vastligt is besloten tot een testopstelling om zowel Viking als buren kennis te laten maken met de mogelijkheden. Na afstemming met de gemeente Venlo is besloten tot een test met één lamp, vooruitlopend op uitvoering met zes lampen. Deze plannen zijn gedeeld met het Wijkoverleg Venlo- Binnenstad en via posters met de bewoners van de omringende bebouwing.

Het resultaat was een avond waarbinnen geexperimenteerd werd met de stand van de lamp en ervaring werd opgedaan met het spelen met licht uit één richting (herkenning blijft lastig). Ervaring die meegenomen wordt in de vervolgplannen om verlichting tijdens de trainingen te realiseren

Geplaatst in Berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *