Sebastiaan uitstekend 11e en 12e tijdens World Cup in Spanje

VRIJDAG 15 april, 20110, klassieke wedstrijd.

Kanovaarder Sebsatiaan Verhaagh (20 jaar) uit Venlo heeft tijdens de eerst wildwater kano-afvaart World Cup een onverwacht goede prestatie neergezet. Op het 6 km lange en vrij pittige parcours op de rivier de Nogueara Paleresa in het Spaanse Sort, voer de jonge Vikinger van de Porcelanosa NKB wildwater-selectie zijn eerste internationale topresultaat. Ondanks een zeker niet perfect gevaren race en een lichtelijk foute peddelkeuze (te groot blad) wist Verhaagh een 11e plaats te behalen. Hij behaald hiermee op zeer jonge leeftijd al zeer aansprekend topresultaat bij de senioren. Nog niet eerder wist hij tijdens een senioren World Cup, WK of EK bij de eerste 20 te eindigen. “Dit jaar hebben we een stap gezet mbt een grotere en intensievere trainingsomvang, hetgeen al verrassend snel resultaat heeft opgeleverd en dit jaar hopelijk nog meer zal gaan opleveren tijdens het EK en WK” aldus een tevreden coach Pascal Lucker. Deze eerste World Cup gevaren over de lange (klassieke) afstand was een prooi voor de Fransman Remi Pete, de Oostenrijker Gerhard Schmidt en de Duitser Tobias Bong werden respectievelijk 2e en 3e.

ZATERDAG 16 april, 2011, sprint wedstrijd.

Tijdens de sprint op de zaterdag was er wederom winst voor de Fransman Remi Pete, 2e werd nu de Italiaan Paolo Bifano en 3e plaats ging naar Slovenie in de persoon van Tim Kolar. Sebastiaan Verhaagh eindigde weer ruim boven de verwachting, en wel op een 12e plaats. Zijn eerste run op de Palaresa Nogueara was krachtig met een minder goede vaarlijn en resulteerde in een 11e plaats, bij de tweede klopte het route-matig wel, maar kon Verhaagh niet snel genoeg op snelheid komen hetgeen resulteerde in een langzamere vaartijd dan in de 1e run en een 14e plaats. Overall, zoals gezegd, leidde dit tot een 12e positie. Wederom een topsresultaat voor de jonge Blerickenaar van de Venlose Kanovereniging Viking Venlo, waar dit jaar nog niet op werd geteld. Zaak is het deze goede basisvorm te houden en in de komende weken uit te bouwen om daarmee in de pas te blijven met of zelfs in te lopen op de (sub)toppers richting het EK in mei en het WK in juni.

Afvaartcommissie
Geplaatst in Afvaart.