Kennismaken, met al onze disciplines!
Wij vinden het leuk om mensen wegwijs te maken in onze verschillende disciplines en dat geeft jouw meteen de mogelijkheid te proeven aan de verschillende groepen en kijken of het klikt.
Heb je interesse om eens te komen uitproberen? Zoek dan contact met één van de volgende disciplines Kanopolo, Afvaart of Toervaren en kom meedoen!
Hieraan zijn geen kosten verbonden, de contact gegevens staan op de betreffende pagina's.

Een andere manier om laagdrempelig met de Viking Venlo kennis te maken is in het zomerseizoen op woensdagavond komen varen om 19:00, dan staan ervaren kanovaarders klaar om beginnende kanovaarders op weg te helpen, gedurende vier weken kun je in verenigingsmateriaal kennismaken met het kanovaren, het enige wat je zelf mee moet brengen zijn droge kleren, en uiteraard moet je kunnen zwemmen.

Tevens biedt het Afvaartteam voor scholieren in de leeftijd van 8 en 14 jaar de mogelijkheid om gedurende vijf weken deel te nemen aan de Viking/PadXpress Kayak Experience. De cursus bestaat uit vijf lessen van anderhalf uur, in de laatste les kunnen de ouders tevens deelnemen en zo zien hoe ver de kids gevorderd zijn Meer info op de Kayak Experience pagina!

Viking Venlo, meer dan een kanovereniging!

Allereerst kunt u natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten die de vereniging biedt. Daaronder een prachtig botenhuis met kantine en 's zomers het 'mooiste terras van Venlo'.
Natuurlijk het kanovaren zelf, het leerproces en daarna het ontdekken van de vele prachtige kleine beken en grote rivieren, dichtbij en ver weg. De toercommissie organiseert in het seizoen vele tochten waaraan men kan deelnemen. Daarnaast zijn er ook de wedstrijddisciplines, met hun trainingen en wedstrijden in competitieverband (kanopolo) en de nationale en internationale afvaartwedstrijden.

Gezien vooral de jeugd vaak met een sport begint in een opwelling zou de directe aanschaf van een boot kostbaar kunnen zijn. Er bestaat de mogelijkheid gedurende een jaar met een kano van de vereniging te varen. De bedoeling hiervan is dat men leert te varen met verschillende typen boten, zodat men een gerichte keuze kan maken in de aanschaf van een kano. Vaak zijn er goedkoop tweedehands kano’s bij de vereniging te koop. Gedurende dit eerste jaar is het wel al de bedoeling dat langzaam begonnen wordt accessoires/kleding aan te schaffen.

Aanbod in het zomerseizoen bestaat veelal uit trainingen op de Maas, zowel trainingen van de verschillende wedstrijddisciplines alsook het woensdagavond varen voor beginners. Daarnaast zijn er veel verschilllende toertochten en wedstrijden.

In het winterseizoen trainen de wedstrijddisciplines door op de Maas, maar verschuift ook een deel van het aanbod naar zowel het zwembad de Wisselslag in Blerick alsook de gymzaal in het Den Hulster College.

Interesse? Laat het ons weten!
Heeft u interesse om lid te worden van onze vereniging?
Het aanmeldingsformulier vindt u onderaan deze pagina als bijlage, inleveren kan per mail of bij ons clubgebouw. Zie pagina: Contact
Toelichting over de contributie vind u onderaan de pagina in de bijlage.