Afvaart

Wintercup 2014-2015

De Wintercup mag zich in een toenemende belangstelling verheugen, naast afvaart weten ook K1 vaarders en SUP’rs Venlo te vinden. Hoewel Venlo? Afgelopen week was het waterpeil flink gestegen en stond er een dusdanige stroming dat wedstrijdvaren op de Maas geen optie was. Op zaterdag 12:00 werd de knoop doorgehakt en geopteerd voor een alternatieve locatie “de Wittsee”. Ik een knap staaltje improviseren werd door de Viking het parcours uitgezet, vrijwilligers geïnformeerd, deelnemers en media ingelicht en door WSV Wittsee het clubhuis beschikbaar gesteld en een bescheiden maar doelmatige catering ingericht. Aldus kon op zondag 11:30 het startsignaal klinken voor 130 deelnemers, na twee valse starts was het peloton op weg voor vijf en een halve ronde op het meer. In de K1 was Joep van Bakel de snelste, in de afvaart Sebastiaan en daarmee tevens de snelste Vikinger. Nieuwkomer in de afvaartgroep,  Luc Aerts (foto), gebruikte zijn tweede wintercupwedstrijd om ervaring op te doen en maakte de vijf en een halve ronde nog niet vol.

Tot slot;  allen binnen de Viking en de Wittsee die deze snelle omschakeling mogelijk gemaakt hebben, hartelijk bedankt, vielen dank!