Afvaartteam Viking Venlo

Individueel presteren. Als team onderweg.

Kennismaken

Wil je graag eens kennismaken met onze sport en beschik je over minimaal een zwemdiploma A? Mail ons en doe geheel vrijblijvend een keer met een training mee! Andere mogelijkheden zijn de door ons Afvaartteam georganiseerde Kayak Experience die jaarlijks in mei/juni plaatsvindt, waarbij scholieren tussen de 7 en 14 jaar op een laagdrempelige manier onze sport leren kennen.

Contact

Voor meer informatie over de Afvaartsport of het aanmelden voor een proefles kan contact worden opgenomen met ons team van vrijwilligers onder afvaart@kvvikingvenlo.nl.

Trainingstijden

Dinsdagavond  18:00 - 20:00 uur
Donderdagavond  18:00 - 20:00 uur
Zaterdagmorgen  09:30 - 11:30 uur
Woensdag, vrijdag en zondag op afspraak

Afvaartteam Viking Venlo

Binnen onze kanovereniging wordt al sinds jaar en dag in afvaartboten gevaren. Deze boten die door hun typische vorm vaak veel aandacht trekken, worden gebruikt op zowel vlak als wildwater. Ze zijn dan ook bedoeld om echte Afvaartwedstrijden mee te varen, deze variëren van korte sprints, langere afstanden tot zelfs marathons! Deze Afvaartdiciplines worden dan ook fanatiek beoefend binnen onze vereniging en op de Maas vinden trainingen bijna dagelijks plaats. Hier wordt geschaafd aan algemene kajak vaardigheden, balans, snelheid, techniek en uithoudingsvermogen. In het winterseizoen worden vaartrainingen afgewisseld met zaal en zwembadtrainingen.

Gedurende het jaar bezoeken wij vele wedstrijden. Het niveau wisselt van erg gemakkelijk (Sülz, Dommel, Grensmaas) tot pittig stromend water (Ilz, Monschau, Augsburg), zodat er voor iedere Afvaarder op ieder niveau genoeg aanbod is. Afvaartwedstrijden worden voor beginnende vaarders afgewerkt op eenvoudige en niet al technische rivieren en “beekjes”. Binnen 1 jaar tijd kunnen de meesten al uit de voeten op snelstromende riviertjes in Duitsland en België. Voor gevorderde Afvaarders komen ook de Ardennen- en Eifel-riviertjes in beeld, en krijgt het Afvaart met recht de toevoeging wildwater. Nog een stapje hoger zijn de internationale wedstrijden te vinden, waarbij de club er dan ook hele weekenden of zelf een hele week op uittrekt.

Door de jaren heen is Viking Venlo dé toonaangevende club in Nederland m.b.t. de (wildwater)afvaart en tevens ook hofleverancier voor de nationale junioren-, U23- en senioren- selecties geworden. Deze nationale selecties vertegenwoordigen Nederland bij officiële internationale Afvaartwedstrijden zoals Europa Cup's, World Cup’s, EK’s en WK’s.

!