Afvaartteam Viking Venlo

Individueel presteren. Als team onderweg.

Trainingstijden

Dinsdagavond  18:00 - 20:00 uur
Donderdagavond  18:00 - 20:00 uur
Zaterdagmorgen  09:30 - 11:30 uur
Woensdag, vrijdag en zondag op afspraak

Contact

Voor meer informatie over de Afvaartsport kan contact worden opgenomen met afvaart@kvvikingvenlo.nl, of met een van de drie huidige commissieleden.

Kennismaken

Wil je graag eens kennismaken met onze sport en beschik je over minimaal een zwemdiploma A? Mail ons en doe geheel vrijblijvend een keer met een training mee! Andere mogelijkheden zijn de door ons Afvaartteam georganiseerde Kayak Experience die jaarlijks in mei/juni plaatsvindt, waarbij scholieren tussen de 8 en 14 jaar op een laagdrempelige manier onze sport leren kennen. Daarnaast bieden wij de Kayak Quickstart waarbij jeugdige sportievelingen in alle leeftijden onder begeleiding van onze trainers de sport leren kennen!

Ivo Lamers

Trainingen/Wedstrijden

ivolamers@kvvikingvenlo.nl

Tamara Geraads

Linda Hanraets

Promotie & Social Media

lindahanraets@kvvikingvenlo.nl

Afvaartsport Viking Venlo

Binnen onze kanovereniging wordt al sinds jaar en dag in afvaartboten gevaren. Deze boten die door hun typische vorm vaak veel aandacht trekken, worden gebruikt op zowel vlak als wildwater. Ze zijn dan ook bedoeld om echte Afvaartwedstrijden mee te varen, deze variëren van korte sprints, langere afstanden en zelfs marathons! Deze Afvaartdiciplines worden dan ook fanatiek beoefend binnen onze vereniging. Training vindt wekelijks plaats op de Maas. Hier wordt geschaafd aan de vaardigheden, techniek en het uithoudingsvermogen. In het winterseizoen worden vaartrainingen afgewisseld met zaal en zwembadtrainingen.

Gedurende het jaar bezoeken wij vele wedstrijden. Het niveau wisselt van erg gemakkelijk (Sülz, Dommel, Grensmaas) tot pittig stromend water (Ilz, Monschau, Augsburg), zodat er voor iedere Afvaarder op ieder niveau genoeg aanbod is. Afvaartwedstrijden worden voor beginnende vaarders afgewerkt op eenvoudige en niet al technische rivieren en “beekjes”. Binnen 1 jaar tijd kunnen de meesten al uit de voeten op snelstromende riviertjes in Duitsland en België. Voor gevorderde Afvaarders komen ook de Ardennen- en Eifel-riviertjes in beeld, en krijgt het Afvaart met recht de toevoeging wildwater. Nog een stapje hoger zijn de internationale wedstrijden te vinden, waarbij de club er dan ook hele weekeinden of zelf een hele week op uittrekt.

Door de jaren heen is Viking Venlo dé toonaangevende club in Nederland m.b.t. de (wildwater)afvaart en tevens ook hofleverancier voor de nationale junioren-, U23- en senioren- selecties geworden. Deze nationale selecties vertegenwoordigen Nederland bij officiële Afvaartwedstrijden zoals WorldCup’s, EK’s en WK’s.

!