Binnen kanopolo hebben de nationale nummers één en twee recht op deelname aan de Europa cup voor clubteams, deze werd dit jaar in Nottingham (UK) gehouden met drie Nederlandse deelnemers; Odysseus en debutant Viking bij de heren en Keistad bij de dames. Binnen de Viking werd via de app meegeleefd met de wedstrijden, toen we erachter kwamen dat alleen veld één op de livestream kwam heeft Denny met de go-pro snel een eigen Viking live-stream opgezet, tijdens de wedstrijd Viking – Ody met 88 unieke kijkers in Venlo en Alkmaar toch heel aardig bekeken.

Maar dan waar het om gaat; de wedstrijden. Viking kwam traag op gang met een verlies (2-3) en een gelijkspel (4-4) waardoor punten tegen de sterker geachte Spaanse en Engelse ploegen gehaald moesten worden, dat lukte, via een 4-5 tegen de Spaanse nummer één “Club Vallehermoso Retiro” en vervolgens 4-4 tegen “Kingston” winnaar van de Engelse division 1 werd de derde positie in Poule C ingenomen. En toen gebeurde waar men in het Nederlandse kamp bang voor was, de eerste wedstrijd in de knock-out fase: Viking-Ody, hetgeen betekende dat een van beide Nederlandse ploegen niet meer hoger dan de negende plek zou komen, op zondagmorgen werd Odyseus de winnaar (5-4, na een 4-1 ruststand) en reste de Viking nog twee te winnen partijen om bij de top tien te komen, dat lukte, zowel Kilcock Demons (Ierland) (3-2) als Acigné (5-4 in de tweede verlenging) stelde de plek in de top 10 veilig (op de foto een geconcentreerde Nathan bij het opvaren voor de wedstrijd tegen Acigné). De laatste partij bracht een Spaanse revanche van een dag eerder en daarmee was onze plek in Europa bepaald: Viking Venlo 10e van Europa!

Nabeschouwing; prachtig om op dit Europese topniveau te spelen, een compliment voor het debuterende Viking team met het behalen van de tiende plek en van hieraf een pluim voor de andere Nederlandse teams; Odysseus en Keistad die beiden een prachtige derde plek wisten te bevechten.