Home
https://kvvikingvenlo.nl/images/headers/PadXpress_1.jpg

Op verzoek van Rein Hazewinkel

Persbericht:

Kajakverhalen
 
Een boek met 70 reisverhalen van 45 schrijvers over kanokamperen en kajakavonturen.

Hans kajakte naar Engeland, Govert peddelde in Alaska, Rob ging naar Tiengemeeten, Hendra volbracht de Elfstedentocht en Louise vaart een rondje op vijf minuten van haar huis.

Paul peddelde alleen, Bert ging z’n tweeën, Adri en Hester in een groep, Rolf met walvissen en Rein dacht met een dolfijn te spelen, maar dat bleek een witte haai te zijn.

Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om echt te reizen. Vanaf elke steiger kan je vertrekken voor een tochtje, lang weekend of een wekenlange vakantie; heel sportief, zonder Lonely Planet of Booking.com, nog goedkoop ook en gegarandeerd met een avontuur.

Zodra je met een peddel in een bootje stapt, kom je in een andere wereld: terug naar de basis. Je ziet alles vanuit een ander perspectief en het bijna meditatieve ritme van de peddel geeft rust en soms mooie gedachten. Maar als je met je kajak de golven opzoekt, is het weer een ander verhaal.

In ‘Kajakverhalen’ beschrijven heel verschillende kajakkers ieder op eigen wijze tochten en belevenissen. Gezamenlijk geven de prachtige verhalen een mooi beeld van wat kajakken en kanokamperen kan zijn. Wellicht inspireert het boek voor nieuwe tochten.

De opbrengst van Kajakverhalen komt ten goede aan Natuurmonumenten voor de Marker Wadden, het nieuwe natuurproject (en kajakbestemming met kampeerveldje!) in het Markermeer.

 

Kajakverhalen;  Samenstelling Rein Hazewinkel;  ISBN 978-90-828049-0-4;  Paperback, 354 pagina’s € 22,50

Verkrijgbaar bij: 

L.J. Harri (in de Schreierstoren in Amsterdam waar je ook alle waterkaarten kunt kopen) 

http://watersport-e-boek.luondo.nl/13233449/kajakverhalen

Boekenbestellen.nl

https://www.boekenbestellen.nl/boek/kajakverhalen/9789082804904

Bruna

www.bruna.nl/boeken/kajakverhalen-9789082804904

Bol.com  www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/kajakverhalen/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html