Home
https://kvvikingvenlo.nl/images/headers/PadXpress_1.jpg

Kajaktraining 2018.

Skills and thrills….. und die Chocoladeseite…

Na de training van vorig jaar heb ik het een en ander niet in praktijk kunnen brengen, en was daarom blij dat de training een vervolg kreeg. Met dank aan Marcus en Stefan uiteraard, en niet te vergeten Geer, de initiatiefnemer, en Wiel voor de inspiratie! En Toos… en ga zo maar door.

Na een check-up om te kijken wat er van de vorige training was blijven hangen, werd er nu meer aandacht besteed aan veiligheid en materiaal. Peddellijnen, werplijnen, vesten, grijplijnen van de kajaks en ga zo maar door. Ondertussen werd er flink geoefend op allerlei manieren van uit en weer in de kajak komen, solo of met een buddy. Bij mij zit het eskimoteren nog steeds niet op de harde schijf en vraag me onderhand af of dit genetisch is bepaald. Maar dat mag de pret niet drukken, en dankzij het engelengeduld van velen is het mij zowaar één keer (goed) gelukt. Gewoon omkiepen kan ik prima! Maar dankzij de training niet meer onvrijwillig 😉. Uitzonderingen daargelaten. Zal nog veel moeten oefenen.

Wat ik prettig vond is dat ik ook eens met andere kajaks dan mijn eigen kon oefenen.(Thanks Wiel, onder andere). Dat maakte voor mij veel verschil. De keuze voor welke kajak ik geschikt ben wordt steeds duidelijker daardoor. Nu nog de lotto winnen.

Geer en Wiel hebben al een zeekajak-cursus achter de kiezen, en het zal me benieuwen hoe de rest het ervan af gaat brengen als we in april live gaan op de Maijum, of ergens anders. Met misschien wel een een tüchtiges Zertifikaat zum abschluss! Ik kijk er naar uit. Übung macht der Meister!

Ik heb veel plezier beleefd in het met -en- van elkaar leren, het mooie van kajakken is dat je nooit raakt uitgeleerd, volgens mij. Iedereen die meedeed (en doet), alvast bedankt, en tot gauw en bis bald!

Groetjes Kees.