2017 toer en wintercupZondag 15 januari was een mooie winterdag waarop alle disciplines actief waren. S’morgens om 11:15 klonk het startschot van de Wintercup, niet aan de MBLV zoals gepland, maar bij onze buren op de Wittsee.

Doordat de vergunningsaanvraag in de ambtelijk molens was blijven steken, was net als twee jaar geleden, verplaatsing noodzakelijk. Ruim honderd vaarders gingen met een lekker zonnetje van start. Eerste binnenkomst was voor de scholieren waarbij met name Sten goede zaken deed door ook in deze tweede Wintercupwedstijd van het seizoen als eerste te finishen.

Ondertussen werden bij de Viking de kano’s geladen voor de activiteiten in de wisselslag, in het wedstrijdbad training voor de poloteams. In het doelgroepenbad eerst zwemmen en eskimoteren gevolgd door de tweede les in kanotechniek. Deze laatste activiteit is nieuw en verdiend toelichting.

Vanuit de toervaarders is behoefte aan “meer dan alleen maar peddelen”. Dit wordt ingevuld door het oefenen van kanotechnieken onder begeleiding van een tweetal enthousiaste instructeurs van Wassersportverein Moers die in een viertal instructie dagen, Instappen op open water, peddelsteun en eskimoteren aan de order laten komen. Momenteel nemen zeven Vikingers (voornamelijk toervaarders) hieraan deel, wij zijn benieuwd naar de ervaringen, een mogelijk vervolg kan een SUP instaptraining in het voorjaar zijn.