Storm 2016

Afgelopen weekend was weer druk voor veel Vikingleden, en dan moet het knobelen nog komen. Vrijdag was het strand bij de Viking getuige van de te waterlating van de zeilboot  “da Vinci”. In drie jaar tijd gebouwd door leerlingen van den Hulster werd de boot gedoopt, te water gelaten en konden de aanwezigen nagenieten van een hapje en een drankje. Ondertussen was aan de andere kant van de dijk de opbouw voor Venlo stormt in volle gang. Op vrijdagavond droegen ook diverse Vikingleden hun steentje bij met het bouwen van de kanobrug op de MBLV. Een pontonbrug bestaande uit 11 vlonders gedragen door onze 10 PE werkpaarden (de rode plastic boten).Gekoppeld aan het oude roeivlot van WSV de Maas een leuk wiebelig looppad van 25 meter lang voor de Venlo bestormers. Tijdens de teamstorm op zaterdag werd de brug al getest door Denny en Iris, op zondag volgde de grote krachtmeting voor ca. 4000 lopers in een veld waarin Victor en Pascal zeer goed presteerden en de brug ondanks wat  lichte averij aan het houtwerk goed voldeed.

Werd er nog aan kanovaren gedaan? Jazeker, in Banja Luka (Bosnië)  is Sebastiaan bezig met de voorbereidingen voor het WK in een poging om bij de beste 15 van de wereld te komen, zijn verrichtingen zullen we deze week volgen. Dichter bij huis werd in st Oedenrode prijzen gewonnen door de afvaarders, zie het afzonderlijke verslag. Bij de polo was de Viking A sterk bezig door in Mülheim bij de laatste 4 te varen, helaas bleef een podium plek net buiten bereik. Ook vierde werd, tijdens het ECA toernooi voor landenteams 1000 km naar het oosten,  Alain met de jeugd onder 21. En ondanks alle langs stormende lopers  vonden een aantal toervaarders de tijd om te genieten van de rust op de Maas.

Na het afronden van de diverse opruimwerkzaamheden wordt het vereniging vizier gericht op het knobelen, voor de vakantie nog één druk weekend te aan!