Home
https://kvvikingvenlo.nl/images/headers/PadXpress_1.jpg

 

 Pinksterkamp met bord

Door het jaar heen hebben de toer, afvaart en pologroep hun eigen activiteiten en “kampen” zodat er al jaren geen gemeenschappelijk “Vikingkamp” georganiseerd is.  Reden om ter gelegenheid van ons 75 jarig jubileum een “Pinksterkamp” voor alle disciplines te organiseren.

De locatie bij onze Duitse collega’s in Hattingen was goed gekozen, mooie kampeerplaats, clubgebouw, stookhout en de Ruhr binnen handbereik, en op relatief korte afstand van Venlo zodat ook gedeeltes van het weekend kon worden deelgenomen. Het programma was vrij, in te vullen door eenieder met een goed idee. Gezien de locatie niet vreemd dat ervaren toervaarders het initiatief namen.

Vrijdag, een warme dag, aankomst, plekje zoeken en het kampvuur stoken om de opkomende kou op afstand te houden

Zaterdag, na een relaxte ochtend op weg naar de instapplek aan de Kemnader See, nadat de ca. 25 kano’s te water gelaten waren werd de oversteek over het meer ondernomen en de eerste glijgoot van dit weekend genomen. Voor velen de eerste kennismaking met dit leuke kanospeeltje. Het varen in het Schleusenkanal was pittig, weinig stroming, veel tegenwind. Verder stroomaf ging het gemakkelijker om na een pittige bui aan te landen bij de kampeerplek. Met Pinksterzondag in het vooruitzicht werden nog snel inkopen geregeld en het kampvuur opgestookt. Na de BBQ hadden Kiki en Silke een griezeltocht in het bos uitgezet zodat bij het vuur regelmatig angstkreten uit het bos te horen waren.

Zondag, tijd om de Ruhr stroomafwaarts te vervolgen naar Dahlhausen, deze keer ging ook ons vlaggenschip C-10 mee met aan het roer ons “oudste lid” Peter. Onderweg twee glijgoten, enkele natuurlijke kleine stroomversnellingen gepasseerd en genoten van de prachtige natuur aan weerszijden van de rivier. Retour kampeerplaats en uiteraard spelen, vuur, BBQ en verhalen.

Tijdens een “Lazy Monday” werd het kampeerterrein ontruimd en kon het terugblikken beginnen, voor de toervaarders was het natuurlijk aanpassen aan de toerende “beginners”, voor de competitievaarders was het ontspannend een kamp zonder tijdschema, prestaties en vroeg opstaan mee te maken. Voor allen; een mooie ervaring en nieuwe verhalen om aan de 75 jaar historie toe te voegen. 

 

De fotos van dit weekend kun je hier vinden (Wiel bedankt!)