NK jeugd

Afgelopen weekend heeft in Groningen het afsluitende NK weekend plaatsgevonden, in de voorgaande weekenden waren de posities van onze vier team al redelijk bepaald, in het laatste weekend de kans om net  dat ene plaatsje te pakken of te behouden.

Voor de jeugd lag de tweede plek binnen bereik, in een goede serie wedstrijden werd nipt (4-3) van koploper MDR verloren, een winstpartij (5-3) tegen GKV stelde de tweede plek veilig. Op de foto het Nederlands jeugdpodium met 1) MDR, 2) Viking en 3) Groningen. Jonas, Kyle, Julie, Noah, Maurice en Thom, Proficiat met de zilveren medaille.

Ons C–team was, geplaagd door blessures, met slechts vier spelers afgereisd, met steun van de jeugdploeg werden hier en daar nog enkele puntjes gepakt, maar de laatste plaats in de derde klasse kon echter niet meer ontlopen worden.

In de tweede klasse was Viking B smaakmaker, met maar vijf spelers en een gemiddelde leeftijd van slecht 17 jaar werd onbevangen gespeeld en werden meer ervaren ploegen afgetroefd. Met een vierde positie vielen de jongelui net buiten het podium, echter het visitekaartje is afgegeven, volgend jaar wordt voor promotie gespeeld!

Viking A was vorig jaar onder leiding van Paul Snijders samen met MDR B op een gecombineerde 6e/7e plaats in de hoofdklasse geland. Dit jaar werd op een plaats hoger gemikt. De beslissing over de vijfde plek viel pas in de laatste wedstrijd tegen MDR B. Twee jonge gretige ploegen speelden alsof het de finale zelf betrof, verliezen of gelijk spel was geen optie. Na een 2-1 voorsprong in de rust werd in een thriller van een tweede heft niet meer gescoord tot 20 seconden voor tijd, met een fraaie schijnbeweging gevolgd door een geplaatst boogballetje was het onze jongste speler, Billy Weibel,  die het vonnis voor MDR B voltrok en de vijfde plaats zeker stelde.

Voor 2014 kunnen we terugkijken op een spannende competitie waarbij onze Viking teams het maximaal haalbare resultaat behaald hebben.