Zoals misschien bekend heeft de "oude" toercommissie, na vele jaren inzet, besloten te stoppen met hun activiteiten.

De belangrijkste reden hiervoor was/is het gebrek aan deelname aan de georganiseerde tochten. Tijdens een afsluitende

bespreking met onze voorzitter hebben de leden van de toercommissie hun kennis en ervaring beschikbaar gesteld voor

de ondersteuning van een nieuw te vormen toercommissie.
Onze voorzitter heeft de toercommissie bedankt voor hun inspanningen en hun constructieve opstelling.
Bij deze wil ik de leden van de de "oude" toercommissie nogmaals bedanken voor hun jarenlange inzet.

Tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers uit het bestuur en uit de toervaarders is eennieuwe toercommissie ontstaan.

Deze TC bestaat uit de volgende leden:

- Alois Högerle
- Roy Lücker
- Ton Brouwers

Ondersteuning, informatie en know how, voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen is toegezegd door dhr. Hub Sax.

Deze TC neemt onderstaande taken voor haar rekening:

- Organiseren inpeddelen / afpeddelen / toertochten knobelweekend.

- In februari / maart agenda voor gehele jaar opstellen (voor zover mogelijk).

- Minimaal 6 evenementen plannen welke niet door KVV georganiseerd zijn.

- Indien mogelijk, ook onervaren leden meenemen (zover veiligheid dit toelaat).

- Inschatten welke toertochten voor een onervaren lid haalbaar zijn.

- Aanwezigheid leden T.C. bij toertochten is niet altijd noodzakelijk.

- Nieuwe leden ontvangen en (laten) begeleiden (woensdagavondvaren / zwembad).

- Vergunning(en) regelen.

- Aanspreekpunt voor toergroepen andere verenigingen.

- Toerboekjes (verstrekken / opsturen naar watersportverbond etc).

- Promotie toervaren.

Ook gaat de toercommissie komend jaar bekijken hoe leden (of niet-leden) op een eenvoudige manier

vaar-afspraken kunnen maken buiten het officiële toerprogramma. Een eerste instantie wordt hierbij

aan een whatsapp-group gedacht.

Het inschrijven voor toertochten gaat op 3 manieren:

1 - bij voorkeur via de website (voor gebruiksaanwijzing zie: http://kvvikingvenlo.nl/handleiding-aanmelden)
3 - telefonisch bij een van de commissieleden (alleen als voorgaande 2 niet mogelijk zijn)

- Inschrijving voor "Vikingtochten" t/m woensdag voor de toertocht.
- Inschrijvingen voor "Externe tochten": t/m 1 week voor de toertocht of zelf inschrijven bij betreffende vereniging.
- Inschrijving voor onderling geregelde tochten: onderling regelen.
- Indien je twijfelt of je een toertocht aankunt, aarzel niet en vraag een van de leden van de TC.

Toerboekjes:
- Deze moeten worden ingeleverd bij leden van T.C. of worden afgegeven in het clubgebouw.
- Laatste inleverdatum: woensdag na de afpeddeltocht.

Toeragenda 2e helft 2014:

Tot en met woensdag  24 september a.s. is er "woensdagavondvaren". Op deze clubavond, waarop in het algemeen de kantine

geopend is, wordt er vanaf 19:30u alleen of in groepsverband gevaren. Doelstelingen van deze avonden zijn o.a.:

- Zien varen doet varen

- Mogelijkheid om kennis te maken met verschillende kano-kayak-types.

- Instructie voor minder ervaren kanovaarders.

- Een vast moment in de week waarop er met meerdere personen gevaren kan worden

Door onze vereniging worden nog de volgende tochten georganiseerd:

- zaterdag 16 augustus: Zomercup / Blauwe Wimpel 2014, wordt georganiseerd door de afvaartcommissie maar is ook geschikt

voor toervaarders. Meer info onderaan dit artikel

- zsterdag/zondag  25/26 oktober:  - afpeddelen (Swalm, ca. 14 km)

- zaterdag 22 november: 30e int. Herfst traditie tocht (ICF) (Asselt-Venlo ca. 23 km)

Aanbevolen tochten:

- zondag 31 augustus -  rondje breda

KV Breda / 15 km

- zaterdag/zondag 6/7 september: 34e int. grachtentochten Amsterdam / KV Sloterplas 21-32 km
    Dagtocht zaterdag: 9.30 uur, 30 km zelfstandig door Amsterdam
    Avondtocht zaterdag: 19.15 uur, 21 km in groepen door Amsterdam (meerdere starttijden)
    Dagtocht zondag: start 9.30 uur, 30 km zelfstandig of onder begeleiding door Amsterdam
- zondag 28 september - Veluwerally
    07.30 uur 100 km-vaarders, naar Kampen
    08.00 uur 50 km-vaarders, naar Deventer
    08.30 uur 35 km-vaarders, naar Zutphen
    09.00 uur Sluiting van de start.
    Voor deze tocht hebben al diverse leden interesse getoond.

Info betreffende Zomercup / Blauwe Wimpel 2014:
Aan de Zomercup kan iedereen deelnemen, ook toervaarders. Voor deelnemers van KV Viking Venlo is de "Blauwe Wimpel" te verdienen.
Vooraf aan de tocht moet iedereen opgeven welke tijd hij of zij denkt nodig te hebben om het parcours te volbrengen. Degene die het
dichst zijn geschatte tijd weet te benaderen verdient hiermee de "Blauwe Wimpel".
De te varen afstand voor scholieren is ca. 2,5 km en voor de overige deelnemers ca. 10 km.
De start en finish zijn bij de Maasboulevard in Venlo.
Voor alle informatie betreffende aanvangstijd e.d. zie de website onder "evenementen".

Tot ziens op of aan het water,

Toercommissie 2.0