Home
https://kvvikingvenlo.nl/images/headers/PadXpress_1.jpg

Na meer dan een week is downtimede website weer online. De problemen met de website begonnen met een technische storing bij onze hoster. Nadat deze opgelost was bleek dat veel data van de website verloren was gegaan. Het herstellen van een backup lukte in eerste instantie niet. Gelukkig is dit nu wel gelukt.

Bij het herstellen van de website is ook direct een eerder geplande verhuizing uitgevoerd. Hierdoor zijn de backups en server voortaan in eigen beheer, waardoor in het vervolg bij een technische storing deze sneller opgelost kan worden. Zo doen we ons best om de website in het vervolg sneller weer online te kunnen krijgen.

Door de verhuizing zal de website ook sneller en veiliger zijn. Voor de veiligheid wordt er vanaf nu dnssec en binnenkort ook https gebruikt. Deze methodes zorgen ervoor dat het verkeer tussen de website en gebruiker niet afgeluisterd kan worden door tussenpersonen. Ten slotte is de website nu ook bereikbaar via ipv6. Dit is belangrijk om de website in de toekomst bereikbaar te houden.

Veel plezier op de website!