NL doet

Terwijl het gehele jaar door op en rond het clubgebouw gewerkt wordt is NL doet bij uitstek de gelegenheid om met een grote groep vrijwilligers een grote klus te beginnen, dit jaar was de ambitie groot “de hele kantine leeg en een nieuwe start met de inrichting”. Vanaf 9:00 begonnen de eerste vrijwilligers aarzelend met het verwijderen en rubriceren van verzamelde borden en schilden. De afvaartgroep was extra vroeg gaan trainen en met hun versterking kon gas gegeven worden; het podium eruit en de drakenboot na jaren trouwe dienst naar buiten. Ook werd afscheid genomen van de overdaad aan oude posters en foto’s. Buiten werd ondertussen stevig gesnoeid, dakgoten schoon gemaakt en onkruid verwijderd. De lastigste klus van de dag, ruim 100 m2 plafond reinigen, werd in twee uur tijd geklaard door Guus, Victor, Jochem en Guus, mannen een compliment waard!

Hoe verder? Met name de kantine is niet af, aan de noordzijde is tijdelijk een royale zithoek ingericht in afwachting van kleedkameruitbreiding, de kleuren zijn nog als vanouds, en de wanden leeg. De kleurkeuze wordt momenteel onder regie van Ine en Annelies bepaald, de aankleding zal spaarzaam terugkomen onder het motto “minder is meer”. Een goed voorbeeld hiervan is de zichtbaarheid van de Oppervingers, in het verleden verdween de meest actuele foto in het geweld van alle andere foto’s en attributen, momenteel hangt er alleen de foto van Julie en Paul, maar dan wel op een prominente plaats. Op vergelijkbare wijze zullen de polo en de toercommissie gevraagd worden hun trofeeën op te schonen en wordt de afvaart juist gevraagd hun meest actuele trofeeën tijdelijk te etaleren. Mochten er leden zijn die graag een, nu opgeruimde, trofee willen hebben, neem even contact op met Wim.

Kortom; een goed begin, nog veel te doen. En onze drakenboot? Die is binnendijks gegaan naar de stal van “clown Polka” en maakt daar deel uit van een act rondom een bekend Viking jongetje, een waardig vervolg voor een prachtige boot.